Bellen Contact

Kasteel van Louvignies - Boerderijen en kastelen

Kasteel van Louvignies
Aan de rand van een park in Engelse stijl vertelt dit 19e-eeuwse kasteel het verhaal van het dagelijks leven tijdens de Belle Epoque. Van de strijkkamer met zijn strijkijzer en zijn houten kalender tot de keuken met zijn koperen pannenset, alles bleef op zijn plaats. Ook de kamers hebben de geur van het verleden behouden. Hun kleerkasten komen uit op de toiletten en franjes van de dames van weleer. Bezoek dit kasteel en stap terug in de tijd.

Een must om te zien
Het park, ontworpen door Fuchs in 1870, leent zich uitstekend voor een aangename wandeling tussen de opmerkelijke en honderdjarige bomen en tegelijkertijd een bezoek aan de ijskelder en de oude moestuin.

Bezoek :
Groepen : op reservatie
Op sommige data kunnen individuen het kasteel bezoeken. Neem contact op met de gemeentelijke VVV.

Prijzen :
Groep : € 10 / persoon + € 45 voor de gids per groep van 20.

Informatie:
Kasteel van Louvignies
Madame de Moreau de Villegas
Rue de Villegas, 1
7063 Chaussée-Notre-Dame-Louvignies
Telefoon : +32 (0) 472 / 96.14.18
E-mail : chateaudelouvignies@gmail.com

Boerderijen en kastelen
In een zeer rijke natuur en diverse landschappen worden oude huizen en boerderijen ingevoegd die getuigen van een lange landelijke geschiedenis. De landbouw behoudt een aanzienlijke plaats in Soignies. Meer dan 50% van het grondgebied is er nog steeds aan gewijd.

Goed om te weten :
Het gemeentelijk VVV-kantoor organiseert het hele jaar door begeleide wandelingen door het hele gebouw. Ontdek de fauna, flora en het rijke erfgoed van Soignies en zijn dorpen ... Volg de gids!