Bellen Contact

Groene ruimtes

De Zenne
De Zenne ontspringt in het dorpje Naast. Vervolgens scheert hij over de blauwe steengroeven voordat hij naar Brussel vertrekt door het groene landschap van Horrues en Steenkerque.

Vroeger werd het Place Verte ingenomen door de Zenne en het Place van Zeeland door de visvijver van de Chinese molen. In deze sector begon men in 1890 met het werk aan de gewelven van de Zenne. Hun doelstellingen waren het beperken van de cholera-epidemieën die destijds in de hele regio woedden en het opruimen van deze zeer vochtige wijken.

Het Pater Park
Bevoorrechte plek gereserveerd voor wandelaars, het Paterpark heeft een oppervlakte van 5 ha en wordt doorkruist door de Zenne. Er is een Vita-cursus, een Agora-veld, een skatepark en een speeltuin voor kinderen. Te midden van de prachtige bomen van verschillende soorten, kan men ook vele sculpturen van blauwe hardsteen ontdekken.

Informatie:
Pater Park
Rue Mademoiselle Hanicq, 1 7060 Soignies
Tel . : +32 (0) 67 / 34.73.76

Vierkant Bordet
Een charmant openbaar park tegenover het station, Square Bordet herbergt sculpturen van de International Monumental Sculpture Meetings.

La Motte aux Megalithes

Gevormd door het land van de nabijgelegen steengroeve, is deze terp gesaneerd en omgevormd tot een natuur- en historisch gebied. Ontdek op anderhalve hectare veel ongewone faciliteiten: een gigantisch dinosaurusskelet in staal, gereconstrueerde hunebedden en menhirs, nestkasten voor vogels en vleermuizen, een dierenverblijf, ...

Informatie:
Chemin Tour Lette (tegenover 52) 7060 Soignies
Gratis toegang (de regels die tijdens het bezoek in acht moeten worden genomen, worden weergegeven op de kleppen van de accommodatie)De vijver van Cafenière
In deze vijver van 3,5 hectare kunt u wandelen, picknicken en vissen.

Informatie:
Koffiezetapparaat website
Marai Tiriâ-pad
7060 Soignies